суббота, 13 августа 2016 г.

Окрошка. Рецепт на бульоне

Всем привет! В Арт Клубе иногда публикую свои  эксперименты кулинарные) В этот раз окроха). 
_______________________________________________________
Сьгодні поділюся своїм кулінарним  надбанням у сенсі корисності, швидкості, смачності та естетичної насолоди.
 Цей рецепт мені розповіла моя колишня начальниця приблизно десять років тому. Але тільки недавноя вирішила спробувати окрошку на курячому бульоні. Ділюся з вами.
_____________________________________________________________
РЕЦЕПТ

ОКРОШКА

Інгрідієнти:
Куряче філе  0,7 кг
Огірок - 7 шт 
Яйця  7 шт
Картопля - 6 шт
Гірчиця - 100 г
Майонез - 100 г
Сметана - 100 г
Сіль - ст.л. без верху
Лимонна кислота - щіпка
Зелень

Спочатку забігаємо в хату) Ставимо сумки та наливаємо в кастрюлю ( в мене для перших страв 5-літрова) воду, миємо філе та кидаємо варитись. Хай вариться м`ясо та бульон. Його ми ще будемо остуджувати. А ми побіжимо перевдягатися)))
Прибіжали на кухню та в іншу кастрюлю також наливаємо воду та кидаємо яйця. Як вода закипить, чекаємо 5 хвилиночок та віключаємо вогонь. Поки будемо все нарізати, вони самі "дійдуть"). А потім ми їх остудимо. Третю кастрюлю ми наповнюємо водою, чекаємо поки вона закипить, після цього кидаємо туди вимиту картоплю. Варимо до готовності в мундирах.
Скажу я вам це може зайняти 15 хвилин, якщо бігати швидко)
Тож, перші роботи виконано, ми підготувались і сідаємо різати наші інгрідієнти.
Миємо та ріжемо огірки.
 Щодо нарізки я хочу зауважити, що в цілях економії часу користуюся технікою жульєн. Це вдвічи швидше ніж кубиками та і для різноманітності! Нарізане, складаємо в іншу п`ятилітрову кастрюлю.

Далі я беру мисочку, майонез, сметану, гірчицю, лимонну кислоту, сіль та зварену картоплину. Чищу картоплину та нарізаю міленько, все перемішую та розминаю. Можемо це зробити і в ступці з товкаем, а можемо ложкою в тій же мисці. 

Охолоджуємо картоплю та яйця: зливаємо гарячу воду та заливаємо холодною з крану. Так приблизно 3 рази. Коли наш легкий бульон та м`ясо зварились, філе викладаємо в тарілку, можна, щоби швидше охололо, рорізати на декілька частин.


 А кастрюлю з бульоном ставимо в таз холодною водою, гарно, коли є лід, його можна кинути в воду.  
За допомогою техніки жульен нарізаємо картоплю, філе, яйця, зелень.
Додаємо в кастрюлю нашу заправку з гірчиці, маойнезу та ін. Перемішуємо, заливаемо холодним бульоном, додаємо кип`яченої води, якщо треба. Пробуємо. Додаємо, чого не вистачає за смаком), якщо треба.
Вуаля!

Після важкого трудового дня за півтори години маємо поживну (бо ж на бульоні) та смачнющю страву! Насолоджуйтесь вашими буднями, експерементуйте та не бійтеся пробувати щось нове!

1 комментарий: